Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста бизнесмена Румен Рончев, който бе задържан и обвинен за обсебване и кражба на луксозен джип "Мерцедес", собственост на лизингова компания. Обвинени по делото са и 28-годишната дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз и нейният братовчед Антон Лесов.

Въпреки че преди дни Рончев, който е собственик на транспортна фирма, заяви пред журналистите в Районния съд, че Мегз се опитва да му открадне бизнеса, днес дизайнерката се появи в Окръжния съд, за да го подкрепи.

"Единственото, което искам да кажа е, че съм тук, за да подкрепя мъжа, с когото съм. За всичко останало, не знам дали знаете, но тези неща се случват пред нотариус. Няма нищо незаконно. Във връзка с цялата помия, която се изписа върху моето име, мога да кажа, че преди месеци, когато фирмата умираше, щастливото семейство го нямаше. Сега, когато фирмата е стабилна и съм тук, за да уверя всички хора, с които работим - всички служители, клиенти и контрагенти, че фирмата е стабилна и не е била в по-добро състояние, е несправедливо хора, които толкова дълго ги нямаше, сега да искат да седнат на готовата софра и да се пишат за щастливо семейство", заяви Каканашева.

Дизайнерката визираше съпругата на Румен Рончев - Зорница, която на предното съдебно заседание заяви, че Мегз е била любовница на съпруга й, но сега не му е никаква. Зорница Рончева обвини Каканашева, че е обсебила семейните фирми и е натопила мъжа й в схемата с откраднатия лизингов джип.

На тези обвинения и думите на самия бизнесмен, че именно тя го е натопила, Миглена Каканашева отговори така: 

"Г-н Рончев е под много тежък психически натиск. Влизат хора при него, използва се това, че аз нямам право да вляза при него и му говорят неща, че аз съм затворила фирмата, че съм давала показания срещу него и съм се отказала от него. Това никога няма да стане, въпреки цялата ми болка аз съм тук. А хората, които пишат, че са семейство - г-н Рончев отдавна е подал документи за развод", категорична бе дизайнерката.

Съпругата на транспортния бос Зорница също дойде в съдебната зала с дъщеря си, но отказа коментар пред журналистите.

"Моля за по-лека мярка. Няма да се укривам, ще съдействам. Искам да съм с по-лека мярка, за да работя. Работил съм 20 г., за да фалирам сега. Това ще стане", заяви пред магистратите Румен Рончев.

Окръжните съдии обаче прецениха, че има достатъчно доказателства в подкрепа на обвинението срещу Рончев и го оставиха за постоянно в ареста. Според съда не е налице опасност обвиняемият да се укрие, но е налице реална опасност от извършване на престъпление с оглед високата степен на обществена опасност на деянията.

Чувайки решението на съда, Меглена Каканашева избухна в сълзи и припадна. Тримата й охранители отказаха лекарска помощ и обясниха, че те ще я изведат от залата.

"Той е животът ми, не мога без него. Обичам те безумно", провикна се дизайнерката към Румен Рончев, който бе изведен с белезници. 

Съпругата на бизнесмена Зорница пък заяви, че това са циркове и че Мегз симулира.

"Винаги така прави, когато не ѝ изнася", обясни тя действията на Каканашева и напусна залата с разочарование, споделено и от адвокатите на съпруга ѝ.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.