Мъж, част от протестиращите с искане за оставка на правителството и главния прокурор, замери Иван Гешев с фалшиви банкноти с лика на премиера Бойко Борисов от 500 евро и го попита къде са парите от КТБ? Това се случи по време на заседанието на Комисията по правни въпроси в парламента, където главният прокурор днес докладва отчета си за първите 8 месеца на годината.

Мъжът беше седнал по време на заседанието зад Гешев, допуснат в сградата на Народното събрание с временен пропуск.

По време на речта си пред депутатите от ресорната комисия Гешев направи коментар, виждайки, че мъжът държи банкнотите.

"Разбрах, че господин размахва някакви банкноти зад мен. Да ги остави на масата, за да не се измори и да хване мускулна треска", каза главният прокурор.

Именно след тези думи мъжът хвърли банкнотите към него, поради което веднага бе изведен от сградата на парламента.

Снимка: БТА

"Не разчитам на тези, които питаят обич към прокуратурата и обективност, но беше забавно. Това показва нивото на политическа култура и на реалните цели на хората, които седят зад определени процеси в България", коментира той.

Иван Гешев добави, че все пак постъпката на мъжа се е случила по-добре по този начин, отколкото да влезе с пистолет през НСО.

Гешев повтори, че прокуратурата е подложена на политически натиск.

"Институция, човек и държава, които не уважават себе си, не уважават и другите и ако някой смята, че печели от това че не уважава държавни институции, мисля, че греши. Това, че няма да ни харесват е част от работата, нас ни интересува да ни харесват българските граждани", отсече Гешев.

Снимка: Bulfoto

След като бе изведен от сградата на парламента от НСО, в интервю за "Дневник" мъжът се представи като Константин Ангелов, който е член на "Млада, България" на формация "Да, България". Влязъл в сградата на Народното събрание като журналист от сайта "Неновините".

В същото време пред сградата на парламента се събра група протестиращи, сред които лидерът на "Да,България" Христо Иванов и евродепутатът Радан Кънев.