67-годишен мъж намушка смъртоносно с нож сестра си в Омуртаг пред очите на множество съграждани. Случаят, потресъл града, е от днес преди обед, а за него стана ясно, след като от Окръжната прокуратура в Търговище обявиха, че извършителят е привлечен към наказателна отговорност. 

Малко преди обяд, в центъра на града, 67-годишният мъж с инициали Б. М. и неговата 62-годишна сестра се скарали. Двамата спорили известно време, след което пред очите на множество граждани, той извадил нож и я намушкал, вследствие на което жената е издъхнала, се казва в съобщението на Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът е задържан за 72 часа, като предстои да му бъде поискан постоянен арест.

Работата по изясняване на детайлите около случая продължава под надзора на прокуратурата.

В края на август в Омуртаг млада жена беше убита от 28-годишния мъж, с когото е живяла на семейни начала. Тежкото криминално престъпление бе извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост - тя е с множество счупвания и разкъсвания, обяви говорителят на Окръжната прокуратура в Търговище Васил Ангелов на брифинг по случая. 

Освен това, извършителят опитал да прикрие убийството. В момента той е в ареста, а повдигнатото обвинение е по един от най-тежките членове в Наказателния кодекс, за което се предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.