Девет дни след убийството на Мартин Божанов пред bTV говори човек, работил с него. Той разкрива какъв е бил мъжът с прякор Нотариуса и кой е посещавал частния му клуб.

До 2015 г. свидетелят активно е работил с Мартин Божанов. "Мартин Божанов беше човек, който когато искаше да постигне нещо, нямаше притеснения за начина, по който го постига и беше готов на всичко", разказва той.

По думите му Божанов често е влизал в пререкания. "Примерно за паркиране е обяснявал как ще си докара няколко джипа "Хамър", които притежава, и ще блокира всички паркоместа в района", казва мъжът.

Свидетелят признава, че няколко пъти е влизал в частния клуб за магистрати на Божанов.

"Вътре обстановката беше като за луксозно заведение. Достъпът беше ограничен - само хора с членски карти можеха да влезнат. Случайни хора нямаше буквално. Посетителите на клуба бяха с много скъпи коли или с лична охрана и шофьор. Клубът не беше денонощен, но беше денонощно под охрана, като даже имаше изнесени на отсрещната страна на улицата в гаражи, закупени или под наем. Беше направено като помещение за тази охрана", допълва той.

Той каза, че не е виждал бившия главен прокурор Иван Гешев в частния клуб, нито и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов или поне не е успял да го разпознае. Не е сигурен дали е засичал хора, работещи в съдебната система, тъй като не ги познавал.

Свидетелят каза, че вероятно е виждал политици в клуба, но те не са били "от известните имена".

"Както казах, там не бяха случайни хора. Виждал съм отпред да спират коли със сирени на таблото, сигнални лампи, виждал съм един-два пъти да спират и коли с дипломатически номера", допълва той. 

По-рано днес стана ясно, че в МВнР има данни, че Мартин Божанов е променил ЕГН-то и името си.

"Но това не променя факта на неговата престъпна дейност, на скандалите, в които той е замесен", каза главният секретар на МВР Живко Коцев.

Проверяват се всички обстоятелства около промяната на личните данни.