"Песента за Лена мен лично много ме зарадва. Това означава, че обществото работи. Най-големият шамар за Слави беше от българското общество", заяви в интервю по Нова телевизия съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в коментар на скандала, който възникна, след като сценаристите на шоумена и лидер на "Има такъв народ" пуснаха видеоклипа.

Петков не намира, че и при тази песен, и при другата - на неговия депутат Христо Петров - Ицо Хазарта, има общо, както мнозина отбелязаха.

"Без да влизам в детайлите на песента, едното е продънена простотия, която пада на всякакви нива, а другото е песен, която няма нищо общо като маниер и пошлост. Слави явно е толкова озлобял, че с песента си все едно удари жена. В песента на Христо Петров стилът е съвсем различен, изкуството е различно и двете неща са несравними", заключи той в защита на Лена Бориславова.

Петков коментира и третия мандат. "Колкото и мандата да се раздават, хората са едни и същи. Каквато и рулетка да се върти, математиката показва, че правителство не може да има без подкрепата на ГЕРБ, ПП и ДПС", смята бившият премиер.

По отношение на третия мандат, който предстои да бъде даден и се очаква решението на президента Румен Радев, Петков потвърди позицията на партията - че участват само ГЕРБ не фигурират в бъдещата управленска формула.

"Подкрепяме и не участваме, ако и ГЕРБ подкрепят и не участват", заяви Петков.

"В коалиция Вежди Рашидов няма да участваме. Ако дойде мандатът в БСП, ще отидем на среща, както те дойдоха на нашата. Колегите от ДБ показаха ясно, че имат общи приоритети с нас, когато гласуваха нашата декларация. Всяко едно правителство, за да мине трябва да получи подкрепата на ГЕРБ, ДПС или "Възраждане". Те имат мнозинство", поясни съпредседателят на ПП.

"Следващият парламент трябва да има голяма отворена коалиция на хора, които казват: "Ние сме тук не, за да пазим собствения си лидер, не за да има корупционни сделки, а защото приоритетите на България са на първо място", каза още Кирил Петков.

"Спираме да се обясняваме на всякакви лъжливи обвинения, които прокарват като стратегия от ГЕРБ ежедневно. На лъжата краката са къси", обобщи той.