Кандидат за народен представител се призна днес за виновен в извършването на две престъпления. Едното е, че е шофирал под въздействието на наркотици, а другото - че е използвал регистрационни номера за чужда кола, съобщиха от прокуратурата. Става дума за водача на листата на "Атака" в Сливен Веселин Георгиев с прякор Лъва. 

На 2 септември в Сливен обвиняемият управлявал автомобила след употреба на амфетамин и метамфетамин, което е престъпление според Наказателния кодес, съобщиха от прокуратурата. На кандидат-депутата е определено "лишаване от свобода" за 1 година, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, "лишаване от право да управлява моторно превозно средство" за срок от 1 година и наказание "глоба" от 1000 лв.

Същевременно обвиняемият си е служил с табела с регистрационен номер, издадена за друг автомобил, различен от този, на който била поставена. Заради това на обвиняемия е определено наказание "лишаване от свобода" за 6 месеца, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 3 години.

Наложено е най-тежкото от така определените наказания, а именно - "лишаване от свобода" за срок от 1 година, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 3 години и към него са присъединени 1 година "лишаване от право да управлява моторно превозно средство" и 1000 лева "глоба".

Веселин Георгиев е привлечен като обвиняем след като имунитетът му беше снет по предвидения в закона ред.

Съдът одобри споразумение, сключено между СГП и защитата на обвиняемия. Определението на съда е окончателно.