Подсъдимият Йоан Матев запази мълчание пред медиите по време на поредно заседание в Софийския градски съд по делото за убийството на 15-годишния ученик Георги Игнатов в Борисовата градината.

Момчето беше наръгано с нож в парка през 2015 година.

Още снимки вижте тук >>>

Днешното заседание стартира с разпити на свидетели по делото. Те са основно ученици, които са поднасяли цветя на паметника на Христо Ботев в Борисовата градина в деня на убийството.

Подсъдимият Йоан Матев пристигна с майка си и не пожела да говори пред медиите. Той е вече 6-ти месец под домашен арест, а мярката му се следи с електронна гривна.

Снимка: Булфото

През ноември 2017 г. Софийска градска прокуратура внесе обвинителeн акт срещу Йоан Матев за убийството в "Борисовата градина". Матев е предаден на съд за това, че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в град София, в парк "Борисова градина", като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Г. И. като му нанесъл един удар с нож.

В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.