13-и ден мъж от Дупница е в неизвестност. 43-годишният Янек Миланов е обявен за общодържавно издирване на 1 август, след като предната вечер е видян за последно да се качва в автомобил на свой съсед.

От прокуратурата са образували досъдебно производство за отвличане.

Янек Миланов живее и работи от години във Франция. Прибрал се в родния си град Дупница дни преди да изчезне безследно.

"Бил е пред блока с приятели. След 11 часа се качва в автомобил и от тогава е в неизвестност, нямаме никаква следа от него. Умолявам институциите, от които това зависи и могат да помогнат, нека да направим всичко възможно да бъде намерен брат ми. Става дума за човешки живот", заяви пред БНТ братът на изчезналия Марио Миланов, който спешно се е върнал от чужбина, за да търси Янек.

По неофициална информация за последно Янек Миланов е видян да се качва в колата на приближения на Братя Галеви Васил Капланов-Каплата. Той е разпитан, но освободен. 

Съседи на изчезналия млад мъж също са притеснени. Описват го като добър човек.

За последната година Янек Миланов е подал 2 сигнала за посегателство срещу дома и автомобила му в полицията в Дупница. Разследващите работят по различни версии.

"Да отидем отзад и заедно да видим камъка, който все още стои в изолацията на блока. Стрелба с въздушна пушка, 50-и калибър, с която спокойно може да се убие човек в неговия прозорец. И две или 3 посегателства има над неговия автомобил", обясни Марио Миланов.

Във връзка с изчезването на Янек Миланов от полицията са разпитвани свидетели, иззети са записи на охранителни камери в района на инцидента, направен е и обход на местности и обекти, които може да са свързани със случая.

От прокуратурата в Кюстендил обясниха, че се проверяват всички версии за изчезването на младия мъж.