Има арестувани за напрежението след смъртта на детето в Мездра, съобщи БНТ. То ескалира днес заради трагичния инцидент с 8-годишното момче, който стана миналия петък. Потрошени бяха два автомобила пред дома на обвинения за смъртта на 8-годишния Тома. Изпочупени бяха и прозорците на къщата.

За възникналото напрежение вече има арестувани. По информация на БНР те са петима. Издирват се още хора. Образувано е досъдебно производство.

Ситуацията е овладяна бързо от полицията и в момента е спокойна. Навсякъде в Мездра има разположени екипи на полиция и жандармерия - не само в района където стана инцидентът, но и в целия град.

С постоянна мярка "задържане под стража" е 38-годишният баща, в чийто дом са били децата. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

"Всичко беше нормално до вчера докъм 17 ч., когато започна да се получава информация по различни пътища, че по време на произшествието бащата на детето, който е основно заподоздрян, разполага с телефон до... не знам до кога, може би денонощие. Знаем едно конкретно нещо, че 8:32 ч. е водил телефонен разговор с т.нар. Ечо мафията", каза ексдепутатат Тома Томов, дядо на загиналото дете.

"В Мездра има образувано досъдебно производство, същото е образувано по два текста от НК, единият е за хулиганство по чл.325, другият текст е по чл. 216, а именно - повреждане на чуждо имущество. Издирват се участвалите в това деяние, същите ще бъдат задържани, ще бъдат извършени необходимите следствени действия, в момента се извършва оглед, ще се разпитат свидетели, ще се извършат разпознавания и по преценка на наблюдаващия прокурор ще се прецени спрямо които лица ще се вземат мерки за неотклонение", каза Владимир Сираков, окръжен прокурор от Враца.