Арестуваният началник на Трето РПУ Самуил Хаджиев е сменил килията с болнична стая, съобщи TrafficNews. Веднага след като Окръжен съд му наложи най- тежката мярка "Задържане под стража", полицаят се е оплакал от болки в бъбреците и бил откаран в болница.

Само преди седмица в същото отделение бе настанен и директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. В петък той е бил изписан. Заради влизането си в болницата полицейският началник се размина със зам. министъра и кадровика на МВР. И до днес все още не е ясно с какво съдържание е била заповедта, донесена от министъра.

Утре Апелативен съд ще гледа мерките за неотклонение на Самуил Хаджиев, Атанас Качаков, Данаил Димитров и Симеон Иванов. Тримата са обвинени за множество престъпления.

На 19 май при зрелищни арести бяха задържани началникът на Трето РУ в Пловдив Самуил Хаджиев и още шестима полицейски служители. Акцията бе на Окръжна прокуратура - Пловдив и Вътрешна сигурност. Според прокуратурата те са участвали в тежки криминални престъпления като корупция, чадър над проституция, наркоразпространение и други. Последваха и обвинения за отвличане, опит за кражба, престъпления срещу правосъдието и незаконно държане на боеприпаси.

Едно от най-сериозните е опит за кражба на 500 кг марихуана за медицински цели от склад в асеновградското село Болярци. Обвиняемите са се възползвали от служебното си положение, гласи обвинението на прокуратурата.

Днес за пореден път адвокатът на Хаджиев - Димитър Марковски, заяви че клиентът му е невинен и влизането в склада в Болярци е рутинна полицейска акция, а не опит за кражба. Той съобщи, че началникът на Трето РПУ е бил там заедно с прекия си ръководител - ст. комисар Рогачев. Двамата проверявали сигнал за незаконно складирани 10 тона марихуана.

В защитната версия на юриста обаче има множество пукнатини. Освен че са работили на територията на чуждо районно, полицейските служители са били с частните си автомобили, не са уведомили началника на районното, на чиято територия са се подвизавали, а освен всичко останало, след като са освободили т.нар. секретен пост пред склада с обяснението, че там има медицинска марихуана, няколко часа по-късно Хаджиев и Качаков отново са се върнали и са влезли в помещението. В този момент те са пресрещнати от сина на управителката на склада. Малко по-късно жената подава сигнал на 112. Какво е обяснението за това повторно посещение, би трябвало да стане ясно в съда.

Предвид влошеното здравословно състояние на Хаджиев, мярката вероятно ще бъде гледана в негово отсъствие.

Качаков, Димитров и Симеон Иванов са обвинени за отвличане и тормоз на карловец. Няма данни някой от тях да е болен.

Днес директорът на Областната дирекция на полицията ст. комисар Йордан Рогачев е бил на разпит в Следствието.