Градският прокурор на София Илиана Кирилова заподозря политически връзки на съдия Владислава Цариградска, чиято крайна цел в овладяването на прокуратурата. В интервю пред bTV тя посочи, че целта е Андрей Янкулов да стане главен прокурор със заместник Владислава Цариградска.

"Наистина някой може би, както изявиха и желание, иска да овладее прокуратурата. Съдия Цариградска заяви, че иска да... Няма лошо, ако тя стане зам.-главен прокурор, а Андрей Янкулов да стане главен прокурор, а госпожа Нели Куцкова да оглави комисията. Няма лошо", коментира Кирилова на въпрос за съдебната част от промените в Конституцията:

След като водещата интервюто Мария Цънцарова уточни, че "това не са политически лица, а политици писаха промените в Конституцията", градският прокурор на София отговори:

"Смятате ли, че това, което се разигра в парламента, когато г-жа Цариградска отиде да дава своите сведения пред Комисията и вашите колеги поискаха изявление от нея, тя не даде такова, а влезе в кабинет на партия "Продължаваме промяната". Защо тя не застана пред вас да говори, а влезе там? Може би те са единствените, в която тя вярва и ще я защитят. За мен е неясно защо се скри там".

Илиана Кирилова каза още, че проверка на прокуратурата на телефоните на Марин Божанов-Нотариуса е установила, че в периода от декември 2019 до януари 2022 г. той не е говорил с вътрешния министър Калин Стоянов. Така тя отвърна на твърденията на Антикорупционния фонд, откъдето обявиха, че двамата са имали телефонни разговори, докато Стоянов е бил директор на ГДБОП. Кирилова уточни, че не е установено Божанов и Стоянов да са контактували и през мобилни приложения.

Илиана Кирилова потвърди, че е запозната, че Петър Петров-Еврото е имал намерение да я залее с киселина. Тя е научила за това от показанията на бившата му жена Любена Павлова., но въпреки това никога не се е чувствала заплашена.

"Познавам Петър Петров от 1995-1996 г. тогава той беше прокурор. Дълги години не съм комуникирала с него. Обяснила съм един момент от личния си живот, при който се срещнах с него след дълго прекъсване", поясни тя.