Ще настоявам пред съда да бъде призован в качеството си на подсъдим министърът на правосъдието в оставка Атанас Славов, за да задам въпросите си към него за твърденията му, които не почиват на никакви факти и са лъжа, заяви пред медиите бившият главен прокурор Иван Гешев преди първото заседание по заведеното от него дело за клевета срещу министъра.

В свое интервю Славов посочи, че "връзката между Иван Гешев и кръговете около Мартин Божанов и Петьо Еврото е явна". "За връзката се твърдеше от самите участници - и от Петьо Еврото, и от Мартин Божанов. Една негова реплика е - "Ние си говорим с Господ", имайки предвид главния прокурор. Самата тази връзка трябва да се разследва", подчерта министърът тогава.

Твърденията на г-н Славов, че явно имам връзка с еди-кое си лице, при положение, че такива факти няма, е лесно доказуемо, обясни Гешев причината да заведе делото.

Той каза още, че е завел дела за клевета срещу народните представители Никола Минчев и Бойко Рашков по същата причина като ги призовава да се откажат от имунитета си, поради който за момента делата са спрени.

Иван Гешев отрече да познава убития Мартин Божанов. Според него Нотариуса е бил "дребен измамник" и коментира, че комисии се създават избирателно, където знаят, че няма какво да излезе.  

"Това е дребен измамник, който има връзки и започнал да се хвали с различни имена и привлича някакви пари. Защо няма комисия за Пепи Еврото, за Алексей Петров, за атентата срещу главния прокурор. Пепи еврото е човек, който 30 г. е работил в системата и познава всички, а Нотариуса не е", каза Гешев.