35-годишният Георги Семерджиев, който предизвика катастрофата на бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени, е предложил подкуп в размер на 10 000 евро на полицаи, спрели го за проверка. Това стана ясно от разпита на един от служителите на столичната "Пътна полиция" Евтим Евтимов в Софийския градски съд, който гледа делото по същество.

Пред магистратите униформеният и негови колеги дадоха показания за случая, при който Георги Семерджиев е спрян за проверка и е показал шофьорска книжка, издадена от швейцарските власти. За нея по-късно стана ясно, че е фалшива.

Полицаят Александър Радев разказа, че Семерджиев е спрян в Студентски град. Автомобилът му е имал фолио на стъклата, което трябвало да се свали, и светлинна лента на таблото. Тестът за алкохол е бил отрицателен, но този за наркотици е показал амфетамин и метамфетамин, предаде БТА. Семерджиев казал на полицаите, че ще звънне на началниците им. Радев разказа, че бившият футболист не е бил задържан, защото е избягал, а той и колегите му са тръгнали да го преследват. Документите му пък са останали в служителите на МВР. С подсъдимия тогава е имало жена на име Инес, която обяснила, че го познава отскоро.

Друг от колегите на Радев, Тодор Диджеков, разказа, че джипът на Георги Семерджиев се е движил с доста висока скорост и затова е бил спрян за проверка. Автомобилът спрял на повече от 20 метра от патрулката. Попитахме го защо колата му е затъмнена, а той каза, че може да прави, каквото си иска, обясни служителят на МВР. Той добави, че са се усъмнили дали швейцарската шофьорска книжка е фалшива, извикали са екип на "Пътна полиция", който след проверка е казал, че "всичко е изрядно по нея" (бел. ред. разследването до момента е показало, че шофьорската книжка от Швейцария е неистинска).

Служителите на "Пътна полиция" казали на Диджеков, че трябва да впише резултатите от теста за наркотици в протокола, като обясни, че не знае защо е трябвало да го направи, след като не го е правил той и не е негова отговорност, но все пак е вписал данните. В съдебното заседание стана известно, че има пропуснати данни в протокола, който е бил попълван в полицейското управление, след като полицаите са се върнали от преследването на Семерджиев.

Евтим Евтимов, един от служителите в "Пътна полиция" дошли да окажат съдействие при проверката, обясни, че на пръв поглед не е имало как да се установи, че шофьорската книжка на Семерджиев е фалшива. Те са докладвали за случая, заради съмнения, но след 17 часа не можело да се направи справка дали документът е истински. Докато Семерджиев обикалял около автомобила им, казал, че може да му даде 10 хиляди евро подкуп, но Евтимов се направил, че не го е чул. Другият служител на "Пътна полиция" - Петър Терзиев, разказа, че няма спомен Семерджиев да е казвал такова нещо, нито на него са му били предлагани пари. 

По време на заседанието съдия Стефан Милев докладва за протокола, че излизащите от залата свидетели разговарят с останалите, които чакат отвън своя ред да дадат показания.

Делото срещу Георги Семерджиев е 23 тома, обвинителният акт е 37 страници, разпитани са близо 80 свидетели, изготвени са редица експертизи от 24 вещи лица. 

35-годишният мъж е подсъдим за пет престъпления, сред които за шофиране с фалшива шофьорска книжка и неистински регистрационни номера, наркотици и други. Той се намира в ареста от няколко месеца. Той е карал със 166 км/ч в нощта на катастрофата, като е минал и на червен светофар. Досега той не е дал обяснения за случилото се.

В предходното заседание бяха разпитани бившата полицайка Симона Радева, двама служители на Семерджиев, които са го видели във вечерта след катастрофата, и други свидетели на инцидента.