С разпит на свидетели стартира същинската част от делото срещу 35-годишния Георги Семерджиев, подсъдим за катастрофата на 5 юли на бул. "Черни връх", при която загинаха 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. 

Снимки от съда вижте ТУК

С шапка, качулка и маска в съда се появи и отстранената от длъжност полицайка Симона Радева, за да даде показания пред магистратите. Тя отказа да отговаря на въпросите на журналистите. 

В залата стана ясно, че Радева е била нещо като управител на автомивката на Семерджиев. Един от свидетелите, който е работник в автомивката, разказа пред СГС, че служителката на МВР е контролирала работниците как мият колите, предаде БНТ. От свидетелските показания става ясно още, че преди катастрофата - около 22.30 часа, луксозният джип на Георги Семерджиев е бил измит, а по това време Симона Радева също е била в автомивката. 

С личния си автомобил полицайката е занесла стълбата, с която Семерджиев да се прибере в дома си, веднага след катастрофата. Той ѝ се е обадил от телефона на един от работниците в автомивката.

Александър Иса разказа, че Семерджиев е бил с една обувка и без шапка, когато се е върнал в автомивката без автомобила си, предаде БТА. Семерджиев му казал, че се сбил с някого. По телефона той казал на Симона "направих беля, трябва ми стълба". Иса разказа още, че Симона е държала стълбата, докато Семерджиев се качвал, за да се прибере у тях, а тя казала на него и Зоро да свалят номерата на автомобила й. Впоследствие обаче те помогнали с държането на стълбата. След като Семерджиев влезе в дома си, отвори апартамента отвътре, а Симона се качи при него, каза още Александър.

Пред съда таксиметровият шофьор, в чийто автомобил първоначално се е ударил Семерджиев, обясни, че е навлязъл в кръстовището на зелен светофар, когато усетил "зверски удар". Той добави, че от удара колата му отпред е била като отсечена.

Военният прокурор Адалберт Кръстев, който е станал свидетел на инцидента и пръв е оказал помощ на таксиметровия шофьор, чиято кола бе ударена от джипа на подсъдимия, разказа потресаващи подробности за катастрофата. 

На мястото е имало свидетел, който е посочил посоката, в която е тръгнал Георги Семерджиев с думите: "тръгнаха натам". Този свидетел обаче не е разпитан от полицаите на мястото на катастрофата, посочи още в показанията си пред съда Кръстев.

Самият Георги Семерджиев отказа да даде обяснения по случая днес.

В съдебната зала бяха и близките на двете загинали млади жени.