Софийският апелативен съд отложи за септември делото срещу Георги Семерджиев, който обжалва присъдата от 20 г. затвор за катастрофата на столичния булевард "Черни връх" на 5 юли м.г, при която блъсна и уби две млади жени.

Ангажимент на адвокат спря началото на процеса на втора инстанция. Оказа се, че адвокат Мирослав Христов участва в заседание по друго дело - за убийство заради заря, станало в столичния кв. "Люлин", което го възпрепятства да се яви в съдебната зала по процеса за катастрофата на "Черни връх".

И Семерджиев, и подсъдимият за особено мъчителното убийство на Илиян Илиев - Денис Мустафа Камел Ал Газзи, са защитавани от Христов.

Процесът срещу Семерджиев трябваше да започне днес в 10 часа в Софийския апелативен съд. Само час по-късно е делото срещу ал Газзи, което се гледа в Софийския градски съд. Адвокат Христов е посочил, че първо е уведомен за делото срещу Ал Газзи и затова ще се яви на него, съобщава "24 часа".

Клиентът му Георги Семерджиев изрично поиска да бъде защитаван точно от Христов. Затова състав на Софийския апелативен съд с докладчик Карамфила Тодорова отложи процеса за 28 септември.

Семерджиев обжалва осъдителната присъда, като иска да бъде оправдан. На първа инстанция той беше осъден на 20 години затвор по общо пет обвинения срещу него. Междувременно районният съд в София го осъди и на две години затвор за инцидент от май 2012 година. Тогава Семерджиев нанесъл средна телесна повреда на Лъчезар Вутов, като му нанесъл прорезна рана с мачете. Семерджиев ще трябва да плати и 12 000 лв. неимуществени вреди и още около 2000 лв. разноски по делото. През юни започва ново дело срещу него - за фалшива шофьорска книжка.