Осъденият за катастрофата на бул. "Черни връх", при която починаха две млади жени, Георги Семерджиев, отива отново на съд, но за ползване на фалшива шофьорска книжка.

Софийската районна прокуратура съобщи, че е внесла в съда обвинителен акт срещу 36-годишния Семерджиев. Предстои да се насрочи разпоредително заседание по делото.

Случаят е от 14 февруари 2022 г., когато около полунощ на кръстовището на бул. "България" и бул. "Гоце Делчев" в София, Семерджиев съзнателно се е ползвал от неистински официален документ - свидетелство за управление на моторно превозно средство. Той е бил спрян за проверка от полицията и им е представил фалшивата шофьорска книжка, посочват от прокуратурата.

На 21 април Софийски градски съд призна Георги Семерджиев за виновен и го осъди на 20 години затвор. Наложеното наказание е общо за няколко престъпления, за които Семерджиев беше обвинен. Най-тежкото от тях е за убийството на Кристин и Хариет, които загинаха през юли миналата година на бул. "Черни връх", когато бяха пометени от Семерджиев. Той обжалва присъдата като предстои Софийският апелативен съд да насрочи делото.

В началото на юни Семерджиев получи още една присъда на първа инстанция  - 2 г. лишаване от свобода за нанасянето на средна телесна повреда с особена жестокост. Престъплението е извършено на 5 май 2012 г. в столичния квартал "Хаджи Димитър". Тогава Семерджиев е използвал мачете, докато пострадалият е бил на земята в безпомощно състояние. Това е довело до крайно затруднение в движението на бития.

В България присъдите не се събират, а се излежава най-тежката от тях.