Апелативният съд в София не даде ход на делото за катастрофата, при която загина телевизионния водещ Милен Цветков. Причината е отсъствие на защитниците на подсъдимия Кристиан Николов, съобщиха от съда.

Адвокат Константин Симеонов е в чужбина, а другият адвокат - Лъчезар Таков, е върнал призовката с обяснение, че е бил ангажиран само за процеса на първа инстанция. 

През март Софийският градски съд призна за виновен и осъди на 9 години затвор 23-годишния Кристиан Николов. на девет години затвор Николов. Той бе лишен и от право да управлява превозно средство за десет години. Според магистратите обаче младежът е извършил престъплението по непредпазливост и непредумишлено.

Прокуратурата протестира присъдата, като поиска 15 години затвор и доживотно отнемане на шофьорската му книжка. От държавното обвинение са на мнение, че престъплението е извършено умишлено и с този довод искат по-тежко наказание за Николов

По-висока присъда искат и близките на Милен Цветков, а подсъдимият - да бъде оправдан или да бъде намалено наказанието му. 

Катастрофата стана на 19 април 2020 година - Великден. Експертиза показа, че при инцидента Милен Цветков е получил разкъсване на аортата, несъвместимо с живота. В кръвта на Кристиан Николов друга експертиза установи 232 нанограма амфетамин на милилитър, освен това младежът е карал с превишена скорост.