Деница Тонкева, дъщеря на убития ресторантьор от септемврийското село Виноградец Наско Тонкев, призова с отворено писмо до главния прокурор и медиите за пълна данъчна ревизия на бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Именно с неговия пистолет на 31 август миналата година 6-годишно момченце застреля по невнимание бащата на младата жена в семейния им ресторант по време на тържество.

Ето какво твърди сега дъщерята, която преди по-малко от два месеца писа на Сотир Цацаров със съмнение, че разследването ще бъде потулено:

"В момента, в който пуснаха Лазар Влайков под парична гаранция, тихомълком бяха продадени сградите на местната кооперация в центъра на село Виноградец, чийто председател е самия Влайков. ПИТАМ: Кое наложи тази бърза продажба на имуществото на КООП "ВИНОГРАДЕЦ"? Тези сгради са строени преди десетилетия от дедите ни. ПИТАМ: Реална ли е СТОЙНОСТТА НА СДЕЛКАТА? В селото се говори, че сградите са продадени на символични цени, близки до данъчната им оценка и далеч под пазарната им стойност."

Според дъщерята на убития семейството на бившия общински председател водело охолен живот, който бил несъпоставим със заплатата от 400 лв. на Влайков като общински съветник и 700 лв. на съпругата му. Имали и три автомобила.

Деница Тонкева настоява още Влайков, който е на свобода срещу 8000 лева гаранция, да подаде оставка като общински съветник.

Само преди дни окръжната прокуратура в Пловдив внесе в пазарджишкия районен съд обвинителен акт срещу Лазар Влайков за лошо съхранение на личното му оръжие - пистолет " Глок", вследствие на което беше убит Тонкев. Законът предвижда за това престъпление затвор от 3 до 10 години.