Прокуратурата публикува част от събраните доказателства в хода на разследването за организирана престъпна група, за която обвинител номер едно съобщи на пресконференция заедно с ръководителя на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова, директора на националното следствие Борислав Сарафов и шефа на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков. 

Според описанията на файловете един от участниците в публикуваните доказателства е бизнесменът Красимир Каменов - Къро, сочен за влиятелна фигура в ъндърграунда.

Групата била създадена с цел получаване на доходи от престъпна дейност, пране на пари и данъчни престъпления. На пресконференцията бе съобщено, че в хода на разследването са открити доказателства за мащабен заговор между престъпници, бизнесмени, политици и журналисти, чиято цел била смяна на началници в МВР и самия главен прокурор Иван Гешев. За уволнението на ръководен служител в полицията криминално проявени и бизнесмени предлагали 400 000 лева. Неограничено финансиране за отстраняването на главния прокурор пък предлагал мъж, когото наричат "Цецо от Белград".

В дома на арестувания преди дни Дилиян Георгиев по дело за наркотици били намерени и иззети наркотични вещества и два броя флашпамет със звукови файлове. От тях става ясно, че лица, които са обект на разследване, провеждат разговори с цел предприемане на мерки за затрудняване дейността на правоохранителните органи, назначавания и уволнения в системата на МВР. Самият Георгиев твърди, че доказателствата са подхвърлени.

По отделно производство за издирване е обявен мъж с инициали Т.И., сочен за съмишленик на Георгиев. От жилището, обитавано от него, са иззети освен наркотични вещества, също лист хартия с напечатан текст: "ВРЕДИТЕЛИ за уволнение", на който са изписани имената и актуалните длъжности към днешна дата на съдии, прокурори и следователи от закритите структури на специализираното правосъдие. 

При обиските по тези производства били открити и бележки и флашки със записи на телефонни разговори - общо 15 броя, в които участват петима души. Според описанията на файловете един от участниците в тях е Красимир Каменов - Къро. В записите се споменават имена като "Цецо от Белград", който плащал за американски лобисти; Бобока; говори се и за 400 хил. евро, за да бъде отстранен висш служител на МВР. Споменато е и името партия "Продължаваме промяната", говори се също за "Кирчо, Асенчо и "Кокорчо". В част от записите се говори, че Гешев е "пътник". Участниците обсъждат и визитата му в САЩ, като се намеква, че има организация той да бъде атакуван с компромати, за да бъде оставането му на поста невъзможно. Казва се също, че "трябва да бъде сготвен добре". 

Въпросните доказателства били публикувани след изрично разрешение от наблюдаващия прокурор, докато голяма част от останалите материали били секретни и не можело да бъдат показани. 

Междувременно Апелативният съд в София остави в ареста Дилиян Георгиев. Относно намереното в дома му - 121 грама бяло вещество и две флашки, адвокатът му Христо Ботев, заяви, че е спорен начинът, по който е станало претърсването. Според него става дума за порочна практика за поемни лица да бъдат ползвани курсанти от МВР. 

"Съвестта ми е чиста. Имам три деца, имам и внук. Това е фарс, цирк и набедяване. Никога не съм си помислял да продавам наркотици. След децата си, обичам държавата си, а обвиненията, че работя срещу републиката са скалъпени", каза Георгиев пред съда, който е категоричен, че информацията за флашките не е вярна. Решението на съда за оставането му в ареста е окончателно.