"Моят живот в момента е откраднат, върху моето име е лепнато едно огромно петно, незаслужено, несправедливо петно, което аз ще направя всичко, за да изчистя. Както виждате - аз заставам с лицето си и мога да говоря за проекта, който съм развил, заставам зад идеята". Това каза пред bTV бийтбоксърът Александър Деянов - SkilleR, брат на певицата Лиляна Деянова, известна като Лилана.

Александър, ЛиЛана и съдружникът й Мартин Димитров и още двама души бяха задържани на 25 април. Прокуратурата им повдигна обвинения за участие в организирана престъпна група и злоупотреба с евросредства. Съдът остави ЛиЛана и Димитров в ареста, а SkilleR бе пуснат под парична гаранция от 100 000 лева. По-рано днес Апелативният спецсъд намали паричната гаранция на младия мъж с 50 хиляди лева, но певицата и съдружникът й окончателно остават в килията.

Александър Деянов е управител на фирма бенефициент по проект за иновации в бийтбокса за 434 хиляди лева. И води две дела за неизплатена част от средствата.

Казва, че не може да бъде конкретен как са спрени парите, но мисли, че "от българска страна станаха нещата".

"Аз съответно оспорвам това тяхно решение в административния съд", обяснява Деянов.

Що се отнася до обвинението на сестра му, бийтбоксърът казва: "Моята връзка със сестра ми е, че тя ми е сестра. Разбира се, помагала ми е с идеи, със съвета, тъй като тя разбира от бизнес".

"Знам, че в последно време много усърдно работиха по ТОЛ системите, АПИ, но не мога да бъда конкретен с какво точно са се занимавали. Знам, че много се бореха за това, шуми се сега за сигнали, които те са подавали, но това е, което знам", казва Скилър.

Деянов уточни, че не знае нищо за взаимоотношенията на сестра си с Васил Божков.

"Аз само знам, че с този човек, с който всички я свързват и говорят, аз никога не съм се срещал, никога не съм общувал, никога не съм имал каквото и да е било общо", казва бийтбоксерът.