Бийтбокс изпълнителят Александър Деянов-Скилър прекара повече от час пред следствения арест на ул. "Майор Векилски" в София в очакване да бъде задържан, след като обяви, че няма да плати гаранцията от 50 000 лева, за да остане на свобода, съобщи БНР.

Тя му беше наложена от Апелативния специализиран съд по обвинение, че със сестра си - певицата Лиляна Деянова (ЛиЛана), и нейният съдружник Мартин Димитров са присвоявали евросредства.

На Деянов първоначално му беше наложена гаранция в размер на 100 000 лв., но след това съдът я намали наполовина - на 50 000 лв. ЛиЛана и Димитров обаче бяха оставени от съда за постоянно в ареста.

Днес Скилър се появи пред следствения арест с адвоката си Николай Хаджигенов

"Честно казано, наистина нямаше да мога да се погледна в огледалото, ако бях приел, наистина, да платя такава гаранция за такова несправедливо обвинение. Това е тежко решение. Наистина не знам какво може да ме очаква, но просто се реших - смелост и вярвам в моята невинност. Аз през живота си един лев не съм откраднал, един човек не съм излъгал", заяви братът на ЛиЛана.

"За да го приемат, трябва да има постановление на прокуратурата. На изчакване сме. Ще чакаме 1 час, ако не се появи никой от прокуратурата си тръгваме", коментира Хаджигенов.

След като не беше допуснат в ареста, Александър Деянов и адвокатът му си тръгнаха.