Апелативният спецсъд остави за постоянно в ареста двама от обвинените за побоя над журналиста Слави Ангелов, съобщиха от прокуратурата.

Съдът е потвърдил определението на първата инстанция, с което се отхвърля искането за изменение на мерките в по-леки. 

Близнаците Никола и Георги Асенови са обвинени като физическите извършители на побоя над журналиста. Инцидентът се случи на 17 март в центъра на София, а на 23 април бяха задържани трима мъже, отговорни за престъплението. Третият обвиняем по делото е под домашен арест заради здравословни проблеми.

Апелативният спецсъд е потвърдил тезата на прокуратурата, че доказателствата по делото са основание да се предположи участието на двамата в престъплението, за което са обвинени. Според съда не е преминала и опасността те да извършат престъпление, ако са на свобода.

Главният редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов бе нападнат от трима маскирани мъже, въоръжени с метални пръти вечерта на 17 март т. г. близо до дома си.

Близнаците и 33-годишният Бисер Митрев бяха задържани месец по-късно след акция на полицията и прокуратурата. Издала ги ДНК по угарка от цигара. При претърсване на домовете и колите на задържаните полицията откри чукове, бухалки, палки, военни димки, знаме със свастика, "Моята борба" на Хитлер, кокаин и др.

Тримата имат обвинения и за притежание на дрога. От МВР продължават да издирват поръчителя на побоя.

В средата на октомври Митрев бе освободен от ареста срещу 25 000 лв. гаранция.