Блъсната на пешеходна пътека жена разказа как е водила борба със застрахователна компания повече от 2 години. Тя е успяла да осъди застрахователите и да получи в пъти по-голяма сума от определеното от компанията обезщетение за инцидента, станал през 2013 година на бул. "Ломско шосе" в София.

Разказът на жената потвърждава информацията, която стана публично известна след предложението на ГЕРБ за въвеждане на таван на обезщетенията при катастрофи - че адвокати предлагат на пострадали да им дадат веднага някаква сума, след което, сдобили се с пълномощно, осъждат застрахователя за много по-голяма и ги прибират.

След злополуката Надежда Иванова се възстановява от тежките травми повече от месец в болница. Още по време на престоя си там тя започва да получава обаждания и посещения от адвокати. Всеки от тях обещава да й помогне.

"Усъмних се в едно име и реших да проверя кога е регистриран към адвокатската колегия. Човекът ми обясняваше, че се занимава с такива дела от 2 години, а беше регистриран едва от 2 седмици", разказа Иванова пред Нова телевизия.

Тя решава сама да си намери адвокат. Осъжда шофьора, който я е блъснал, както и застрахователната компания, която й предлага обезщетение в размер от 25 000 лева.

"Гледат как да минат най-евтино, защото така или иначе ще платят нещо", коментира тя.

При разговори с адвокати разбира, че възрастна жена се е съгласила, защото парите се дават направо на ръка.

Иванова обаче не приема това. След 2 години и половина съдът присъжда като имуществени и неимуществени вреди общо 57 000 лв.

"Нямаш друг избор. Трябва да правиш рехабилитация, за да не останеш инвалид. Въпреки травмата, трябва да се пребориш, защото отново трябва да пресичаш тези пешеходни пътеки", каза още пострадалата жена.