Бившият полицай Николай Иванов е една от трите жертви на жестоката катастрофа между джип БМВ и лек автомобил от същата марка на Околовръстното шосе на Пловдив навръх Великден. 

43-годишният мъж, който е бил зад волана на лекия автомобил и е пътувал сам, е издъхнал на място. Той оставя сираче малко момиченце. 

Междувременно дежурният съдия от Пловдивския окръжен съд отиде в УМБАЛ "Свети Георги", за да гледа мярката за неотклонение на шофьора, предизвикал тежката катастрофа - 46-годишния Иво Даскалов, известен с прякора си Иво Лудия.

Той е обвинен за това, че на 2 май при управление на джипа си БМВ-Х5 е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на трима мъже на възраст 35 г., 43 г. и 38 г. Даскалов е навлязъл в насрещната пътна лента за движение. Настъпил челен сблъсък между неговия автомобил и лек автомобил БМВ, който се движел по същото време в собствената си пътна лента. Вследствие на удара загинали двамата спътници на обвиняемия, както и водачът на другия автомобил.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може се направи обосновано предположение, че Иво Даскалов е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Съдът намери, че към настоящия момент при мярка, различна от задържане под стража, съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд - Пловдив на 13 май 2021 г. от 10 часа