Апелативният специализиран наказателен съд назначи съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на бившия зам.-кмет на столичния район "Младост" Биляна Петрова, след като на съдебното заседание днес тя заяви, че е със значително влошаване на слуха след медицинска интервенция и това пречи на пълноценното й участие в процеса, съобщи Defakto.bg

Експертизата трябва да е готова 7 дни преди датата на следващото съдебно заседание, което е на 8 януари.

Става въпрос за внезапно възникнал проблем със слуха, който доведе до спешна медицинска интервенция и Биляна в момента не чува, така че тя не може да участва пълноценно в каквото и да е съдебно заседание. Именно затова ние направихме искане за отлагане на делото за следващата определена дата, а съдът от своя страна назначи съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е състоянието й”, каза адвокатът й Емануил Йорданов.

Експертизата ще бъде извършена от лекар от Университетската болница "Лозенец". Адвокат Йорданов уточни, че Петрова почти не чува, трябва да й се говори много отблизо, по-високо. От началото на ноември бившата заместничка на Десислава Иванчева два пъти влизала в болница заради проблема с ушите.

През април Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха осъдени на първа инстанция за поискан подкуп в размер на 187 500 евро от бизнесмена Александър Ваклин. Те получиха съответно по 20, 15 и 12 години затвор, но твърдят, че са невинни и обжалват.