Не е имало оръжие в момента на разправията между актьора Христо Шопов и съседката му Патриша Тийвс, която се случи миналата седмица." Това каза адвокат Ина Лулчева в предаването "Тази сутрин" по bTV. Лулчева е негов защитник.

Шопов бе задържан за 72 часа след съседски скандал. 

Миналия петък Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на актьора за закана за убийство с пистолет срещу жена при съседски скандал.

Лулчева обясни, че когато са дошли полицаите, са попитали Шопов има ли оръжие, той е казал "да", защото у дома си има законно притежавано такова.

"Но не се доказа, че в момента на разправията е държал и заплашвал с пистолет съседката си", поясни адвокат Лулчева.

Според нея задържането му за 72 часа е било напълно излишно.

"Оръжията са в дома му, той казва, че ги има. Ако за такива разменени реплики се повдига обвинение, трябва 2/3 от българския народ да бъде обвинен", коментира Лулчева.

Съдът констатира, че няма оръжие в този скандал и освободи Христо Шопов срещу мярка "подписка". Магистратите обявиха, че няма доказателства той да е размахвал оръжието по време на съседската свада.

Самият Христо Шопов засега отказва да коментира случая и обещава да говори, когато може да си го позволи.

Според непотвърдена от него информация напрежението между съседите е заради бездомно куче, за което се грижи семейството на актьора, направило му е къщичка и го е кастрирало. Дамата от Люксембург, която живее в съседство, обаче настоявала да извика Екоравновесие, за да бъде махнато оттам животното. Шопов отказал и продължавал да търси дом и осиновители за четириногото.

Актьорът е известен с благотворителните си изяви в защита на животните. 

В публичното пространство доби известност случаят от миналата година, при който жена от Бургас търсеше помощ за транспортиране на сляпо бездомно куче от клиника в Пловдив до морския град. След като вижда публикацията, Шопов тръгва от София, взема животното от Пловдив и го кара в Бургас, след което се връща в столицата.

Софийската районна прокуратура няма да протестира пред горната инстанция наложената най-лека мярка за неотклонение "подписка" на актьора Христо Шопов, обвинен за закана за убийство на жена, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Причината е, че няма данни за опасност той да се укрие или да извърши престъпление.