Адвокатът на актрисата Диана Димитрова - Антон Станков, обмисля дали да обжалва решението на Софийската районна прокуратура, която отказа да образува досъдебно производство за упражнено насилие срещу нея.

Решението на прокурор Иво Боев е, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер, поради което преписката се прекратява. Постановлението за отказ е с дата 1 март т.г. и бе публикувано от актрисата в профила й във Фейсбук.

Пред БТА Станков заяви, че все още не взел решение дали да поиска от градската прокуратура да провери отказа да бъде образувано дело за насилие по жалба на Димитрова.

На 20 декември миналата година Димитрова даде обяснения по случая. Според СРП обаче едностранни са  твърденията за лицето, причинило нараняванията по тялото на актрисата. Димитрова твърди в сигнала си, че това е Юлиян Вергов. 

По време на проверката показания са дадени от самия Вергов, както и от Грета Манчева, Евтим Милошев и Велина Павлова.

А от изключителна важност били сведенията на Павлова, която е художник-костюми на сериала "Откраднат живот", по време на чиито снимки се разиграва и въпросната случка. Тя опровергава заявеното от Диана Димитрова, че по нейна молба е напуснала помещението, в което са се намирали тримата - Павлова, Димитрова и Вергов, и така всъщност се е превърнала в пряк свидетел на сцената.

Адвокатът на актьора - Ина Лулчева вече е поискала препис от прокурорския отказ и посочи, че ще обсъди с клиента си по-нататъшни стъпки, включително евентуално дело за клевета.