Актрисата Диана Димитрова е дала показания в столичната полиция по повод статуса ѝ в социалните мрежи, в който разказва, че е жертва на насилие, съобщи самата актриса и адвокатът ѝ Антон Станков, който я е придружил в полицията.

"Тази сутрин дадох показания в СДВР - криминална полиция, придружена от моя адвокат г-н Антон Станков.

Апелирам да подбирате източниците си на информация, анализите им на база едно интервю и да ги подлагате на съмнение. Високият морал е моята религия и аз съм човек, който държи на думата си.

Днес е голям празник - Игнажден. Внимавайте кой ще ви ''полази'' и бъдете честити", написа Димитрова.

На 28 ноември актрисата разпространи снимки, на които се виждат следи от физическо насилие по лицето и ръцете. Димитрова твърди, че са правени преди 5 години и че е пострадала от колега. Актрисата все още не е назовала публично евентуалния насилник.  В скандала се включиха журналистът Явор Дачков, колегата й Владо Карамазов, както и старата ѝ любов - писателят Калин Терзийски. А Юлиан Вергов пусна видео с рецитал на актьори, в което някои видяха задочен отговор.

Прокуратурата образува преписка и започна проверка по случая. Именно в хода на тази проверка днес Димитрова е дала сведения и е посочила конкретни лица и обстоятелства, посочи адвокат Станков пред БТА.

В края на ноември районният прокурор на София Невена Зартова заяви, че именно с разпити на свидетели прокуратурата ще установява какви телесни повреди е получила актрисата Диана Димитрова.