Окръжният съд в Пазарджик осъди на 12 години затвор 19-годишния Олег Чавдаров, който причини смъртта на 22-годишната си приятелка Нина Иванова и 18-годишния им познат Наско Чавдаров при жестока катастрофа. Тъй като делото протече по съкратената процедура, присъдата на младежа бе намалена с предвидената в закона 1/3 на 8 години "лишаване от свобода".

Инцидентът стана на 29 октомври м.г. на пътя между пазарджишките села Братаница и Ветрен дол. 19-годишният Олег седнал зад волана на лекия автомобил БМВ под въздействие на наркотици и без свидетелство за правоуправление. Младежът, който шофирал с превишена скорост от 102 км/ч, загубил контрол над колата, която изхвърчала от пътя и се ударила в крайпътно дърво. След удара БМВ-то е било смачкано до неузнаваемост. Нина и Наско загинали на място.

Прокуратурата поиска 9 години затвор за водача, които след редукцията да станат 6. Адвокатите на семействата на двамата загинали пък призоваха за максимално наказание за Олег Чавдаров, което е 15 години, след приспадането - 10 г., позовавайки се на шофирането му под въздействие на наркотици и без свидетелство за правоуправление, предаде "Виделина".

Съдът бе по-строг от исканото и от двете страни, но остави 19-годишният обвиняем с мярка за неотклонение „подписка“, определена му в досъдебното производство, тъй като днес прокурорът не сметна за необходимо да поиска по-тежка от съда.