6 месеца лишаване от свобода условно с тригодишен изпитателен срок получи Орлин Георгиев, началник група в сектор "Криминална полиция" в Хасково. Освен това той е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от година и 9 месеца, съобщи Haskovo.net.

Орлин Георгиев бе спипан зад волана на Ситроена си на 19 ноември миналата година, а дрегерът показа 3.39 промила алкохол в кръвта. По-късно назначеното изследване е установило наличие на 3.92 промила.

Наказанието бе наложено от съдия Пламен Георгиев, председател на Районния съд в Хасково. По-рано друг съдебен състав отказа да одобри споразумение с прокуратурата, което предвиждаше също 6 месеца условно.

Съдията обясни в залата, че съдебният процес е проведен като съкратено производство, при което подсъдимият признава вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. При такова производство съдът е длъжен да наложи наказание, по-ниско от предвидения минимум в закона. Предвид са взети и добрите характеристични данни на полицая и чистото му съдебно минало.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок пред Хасковския окръжен съд.