Върховният касационен съд (ВКС) осъди окончателно на 30 години затвор Викторио Александров за убийството на дъщеря му Никол и майка й Дарина. Решението на върховните съдии е от петък, съобщават от съда.

Съдебният акт и мотивите към него ще бъдат публикувани, след като прокуратурата уведоми съда, че наказанието е приведено в изпълнение, обясниха от ВКС.

Убийството на младата жена и детето се случи на 29 октомври 2018 г. в кв. "Надежда". Извършителят Викторио Александров, с който жертвата живеела на семейни начала, беше открит часове по-късно, след като опита да се самоубие.

Александров се призна за виновен по всички обвинения и заяви, че съжалява за случилото се. 

"Не съм упражнявал никаква форма на домашно насилие. Аз съм страхлив, имам прекалено много фобии. Прекалено съм бит като дете и смятам, че с думи може да се оправи всичко", обясни миналата година пред съда в правото си на лична защита Викторио Александров.

"Признавам се за виновен по всички обвинения. Съжалявам във всяка секунда. Не може да си представите кошмарите, които ме измъчват. Изгубих всичко, за което мечтаех", каза още тогава той пред магистратите.

Александров получи 20 години затвор на първа инстанция от Софийския градски съд, а след това - доживотна присъда от Софийския апелативен съд.

Решението на ВКС е окончателно.