Името на хотелиера Христо Ковачки неочаквано изплува в делото срещу двойния убиец Викторио Александров в Софийския градски съд.

През октомври 2018 г. той застреля приятелката си Дарина Министерска и едногодишната им дъщеричка - Никол, предава "24 часа".

Още снимки вижте тук>>>

В обясненията си пред Софийския градски съд при закрити врата, които бяха преди няколко месеца, Викторио обявил, че Дарина, по време на връзката им, поддържала и паралелни отношения със сина на Христо Ковачки.

Първоначално всички помислиха, че става въпрос за крупния инвеститор в енергетиката Христо Ковачки, но се оказа, обвиняемият е имал предвид бизнесмена-хотелиер и общински съветник от Благоевград Христо Ковачки. Или просто е фантазирал.

Адвокатите на Викторио - Петя Шопова и Коста Богацевски, се противопоставиха на разпита на сина на Христо Ковачки, защото той нямал никакво отношение към случая.

Снимка: Булфото

По делото беше разпитана и лелята на Дарина - Таня Найденова. Жената разказа за отношенията между Викторио и Дарина. Тя сподели, че още в началото на връзката им момичето забременяло, но Викторио я е накарал да направи аборт, като й поставил ултиматум, че ако не махне бебето, ще се разделят.

Още след раждането на Никол младият мъж изявил претенции да му бъде приписан половината от апартамента, в който живеели. Той бил собственост на Дарина.