Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 17-годишен чужд гражданин, нанесъл средна телесна повреда с нож на 16-годишния ученик на столичната улица "Пиротска", съобщиха от държавното обвинение.

Кристиан Вълков е нападнат в петък в района на 18-то СУ. Той е транспортиран в "Пирогов" с прободни рани в корема, засягащи две области на тънкото и дебелото черво. По-рано баща му Иво Вълков разказа, че нападателите са били трима - двама чужди граждани и един български, но той е освободен. По неофициална информация, младежът, нанесъл раните с ножа, е палестински гражданин.

От прокуратурата уточниха, че до момента в хода на разследването са разпитани свидетели и е извършен оглед на местопроизшествието. Назначени са експертизи.

Обвиняемият, чиито инициали са Б.А., не е гражданин на България и няма постоянен адрес. Заради това и възможността да се укрие или да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои в понеделник, 26 септември, да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".