Капитан от карловската бригада получи 1000 лева глоба от военния съд в Пловдив, заради това, че е ударил по носа 10-годишно дете и го плеснал зад тила. На момчето е причинена лека телесна повреда. Според обвинението престъплението е извършено по хулигански подбуди.

Доведената дъщеря на офицера и пострадалото хлапе Неделчо Димитров посещавали едно и също училище, съобщи "24 часа". И двамата били в трети клас. След часовете ходели в занималня, където момчето непрекъснато правело "запалки" по дупето на връстничката си, удряло я с пръчка, късало й чорапогащника. Това продължило няколко месеца и момиченцето се оплакало на пастрока си, като му показало кой я притеснява.

В началото на декември миналато година третокласничката отново споделила с военния, че момчето я закача. Няколко дни по-късно униформеният не бил на работа и карал автомобила си по улицата. В същото време Неделчо се прибирал от занималня. Капитанът спрял и тръгнал към него. Решил да го стресне, за да престане да безпокои дъщеря му. Хванал хлапето за дрехата и без да каже дума, го зашлевил по лицето и врата. От носа на ученика текнала кръв и той се подмокрил от страх.

Разплакал се и хукнал към дома си, където разказал за случилото се. Семейството е освидетелствало сина си в съдебна медицина. В документа оттам е посочено, че Неделчо е получил контузия на главата и носа и кръвонасядане.

"Извършителят не се е обърнал към родителите на момчето, не е поискал съдействие от учителите му за прекратяване на закачките, нито е провел нормален разговор със самия него", се посочва в мотивите на военния съд.

На делото капитанът е признал, че си е изпуснал нервите, но след това се разкаял. По тази причина и заради чистото му досие е освободен от наказателна отговорност и му е наложена само административна санкция.