"Вчерашни новини" (македонско комедийно телевизионно предаване) няма да успее да направи толкова скечове, колкото гафове направи македонският премиер в 50 и няколко-минутното интервю на македонския премиер Зоран Заев пред босненската телевизия "Н1", коментира опозиционното скопско електронно издание "Република", цитирано от Агенция "Фокус".

По необяснима причина, въпреки че бе домакин, Заев се бламира с отговорите на въпросите на журналиста, който разбира македонския, на "югославския есперанто". Нейсе, свикнали сме на унижения от този човек и този езиков миш-маш го приписваме на това - радва се да ни унижава. Говорейки за факта, че до появата му,, Македония е била в конфликт с всичките си съседи, което означава, че проблемът е в нея, Заев обясни на журналиста, че "с българите сме сключили споразумение за добросъседски отношения, приехме да споделяме общата история".

"Ние имаме своя собствена, България също има своя собствена, но имаме и обща история. И приехме това! Например, на кой е бил цар Самуил? Като четем учебниците - той е син на Господ! Значи не е бил македонец, нито е бил българин, така че е общ. Направихме това и България се превърна в приятел за пример", заяви Заев и потвърди, че не е чел учебниците преди да нареди да им се направи ревизия, отбелязва медията.