Огромни маски, които покриват цялото лице, получиха част от учениците в Гърция в рамките на правителствената програма за безплатни предпазни средства. Стойността ѝ е милиони евро и предвижда всички училища в страната да предоставят на учениците си такива маски.

Заради гафа социалните мрежи в страната бяха залети от коментари на възмутени родители, които публикуваха снимки на деца, чиито физиономии не се виждат изобщо.

Късно вчера вечерта от Генералния секретариат по обществено здраве обясниха, че е допусната грешка при изработването на маските, като размерите на готовия продукт са объркани с големината на плата преди ушиването им, съобщи гръцката агенция МИА.

Очаква се Съюзът на общините в Гърция, отговорен за изготвянето на офертите, да получи точните размери на маските. Оттам са поискали производството да бъде преустановено и да се възобнови след получаването на новите размери на предпазните средства.

В началото на месеца министърът на вътрешните работи на Гърция Такис Теодорикакос съобщи, че за безплатните маски са предвидени 6 милиона евро, допълва агенцията, цитирана от БНТ.