"Фирмата, която управлява Айфеловата кула, е получила анонимно обаждане по телефона към 20,20 часа местно време. На място бяха изпратени специализирани бригади, сред които и бригада с обучени да търсят бомби кучета. Претърсени бяха етаж по етаж", казаха за Франс прес от полицейската префектура на Париж, предаде БТА.

Част от района беше отцепена от съображения за сигурност. Полицията загради участъка с бяло-червени ленти и изтласка част от туристите по посока Марсово поле. Друга част от туристите бяха събрани от полицаите по кейовете на река Сена. Първоначално медии съобщиха, че евакуираните туристи са 25 000, но по-късно официално беше уточнено, че става дума за 2500 души.
Годишно Айфеловата кула се посещава от 6,6 милиона туристи, припомня ДПА.

Претърсването на Айфеловата кула от специализирани полицейски екипи след подаден анонимен сигнал за бомба е приключило и нищо нередно и подозрително не е било открито, предаде към 1 часа през нощта българско време, като цитира парижката полиция.
"Това е фалшива бомбена заплаха", заяви полицайка пред журналисти в подножието на кулата.
Служителите на Айфеловата кула са получили разрешение да се качат в нея. Движението около един от символите на Париж е било възобновено.

Паралелно с това на гара Сен Мишел на метрото също е бил получен сигнал за бомба и се е наложило спирането на движението на влаковете и евакуацията на хората там. Гарата също е претърсена, но нищо и тази заплаха се оказала фалшива, уточниха властите.

И двете заплахи бяха отправени малко, след като горната камара на френския парламент - Сенатът, прие закон, забраняващ пълното закриване на лицето на обществени места и визиращ по този начин носенето на бурки и никаби. Засега не ясно дали двете заплахи имат връзка с приетия закон, отбелязва ДПА.