Турция е заловила в Сирия не само по-голямата сестра на убития лидер на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, но и неговата съпруга и зет му, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турската частна телевизия НТВ и БТА.

След като "Багдади се самоуби в тунел, Америка започна много активна медийна кампания", отбеляза Ердоган. "Ние пък заловихме съпругата му, но без да вдигаме излишен шум, това е първият път, в който го обявявам", каза той на церемония в Анкара по повод 70-ата годишнина от основаването на богословския факултет на Анкарския университет.

"По същия начин заловихме сестра му, зет му и отгоре на това ги заловихме в Сирия. На този етап продължаваме дейностите си най-решително", каза още турският президент.

Лидерът на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади бе убит през октомври при акция на силите на САЩ в провинция Идлиб.

По-рано днес ръководителят на Дирекцията по комуникации в турското президентство Фахреттин Алтун потвърди информацията за задържането в Сирия на голямата сестрс на лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади. "Арестът на сестрата на Ал Багдади се явява още един пример за успеха на нашите антитерористични операции", коментира Алтун в Туитър.