Разследващите са идентифицирали мъжа, преглеждайки видеозапис от охранителна камера на универсалния магазин "Лорд енд Тейлър" в близост до мястото на втората експлозия.

Очакваше се официална пресконференция на властите, но по-късно от ФБР съобщиха, че тя се отменя. Полицията възнамерявала да отправи на брифинга призив към обществото за повече информация, която може да помогне за разрешаване на случая.

Двойният взрив отне живота на трима души, а около 180 бяха ранени. Загиналите са 8-годишният Мартин Ричардс, 29-годишната управителка на ресторант Кристъл Кембъл и китайска студентка, чиято самоличност не се съобщава по искане на родителите й. 17 от ранените са в критично състояние. Най-малко 40 от пострадалите са в тежко състояние.

На записите от камерата се вижда как млад тъмнокож мъж носи и после оставя  черна торба на улицата, където избухна една от самоделните бомби, а след това се отдалечава, предаде ИТАР-ТАСС.

Губернаторът на щата Мазачузетс Дювал Патрик потвърди, че личността на заподозрения е установена.

Вече стана ясно, че ФБР и ЦРУ имат към момента две версии за извършителите. Допуска се, че зад атаката може да стои крайнодясна група, както и че нападението може да е дело на джихадист.

Експлозивите са били поставени в шестлитрови тенджери под налягане, скрити в оставени на земята черни платнени торби.  Бомбите най-вероятно са направени в домашни условия, а в тенджерите е имало парчета метал, пирони и сачми.


Писма с рицин до представители на властите

Снимки от атентата