Воюващите страни в Нагорни Карабах съобщиха за обстрел и от двете страни - часове след постигнатото на маратонски преговори в Москва примирие между Армения и Азербайджан, договорено да влезе в сила от 12 часа днес.

"Азербайджанските сили извършиха атака в 12,05 ч.", броени минути след влизането в сила на спирането на огъня, съобщи арменското министерство на отбраната.

"Врагът бомбардира населени зони", на свой ред каза азербайджанското министерство на отбраната в комюнике, публикувано 30 минути след влизането в сила на споразумението.

"Арменските въоръжени сили подложиха на интензивни бомбардировки населени райони (...) Азербайджан взима реципрочни мерки", заяви министерството в изявление.

Азербайджански ракети удариха тази сутрин Степанакерт, столицата на сепаратисткия анклав Нагорни Карабах, заяви на свой ред днес представител на местните власти.

"Преди няколко минути Азербайджан отново удари с ракети зони с цивилно население в Степанакерт", написа в Туитър Артак Белгарян, представител на самопровъзгласилата се република, като уточни, че все още няма информация за жертви.

Журналист на Франс прес, намиращ се на място, е чул две експлозии тази сутрин.

Министерството на отбраната на Армения съобщи, че са загинали още 28 военнослужещи на армията на непризнатата Нагорно-Карабахска република в хода на боевете с азербайджанските въоръжени сили, предаде ТАСС.