Втора част от артилерийско-ракетните системи за противовъздушна отбрана "Панцир С1Е", които Сърбия купи от Русия, пристигна днес на военното летище в Батайница, съобщи Танюг и БТА.


Споразумението за доставка на една батарея "Панцир", която се състои от шест системи, бе сключено миналата година, и в предстоящия период се очаква доставките да продължат.

Същевременно американският Държавен департамент призова днес всички съюзници и партньори да се откажат от трансакции с Русия, които могат да доведат до въвеждане на санкции по закона за противопоставяне на американските противници чрез санкции, предаде Танюг.

Така Държавният департамент отговори на въпрос на Гласът на Америка за това какво мисли за доставката на първата част от руската противовъздушна ракетна система "Панцир С" на Сърбия.

В разговор с високопоставени представители много пъти сме изразявали загриженост заради купуването на руска военна техника от страна на Сърбия, включително на системи "Панцир", заяви говорител на Държавния департамент.