Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са унищожили 16 от общо 18 дрона, изстреляни от Русия тази нощ, предаде Ройтерс, като се позова на техен пост в "Телеграм".

Произведените в Иран дронове са били свалени над осем региона в централната, западната и южната част на Украйна, включително над района на украинската столица Киев, се казва в съобщението.

Русия заяви на свой ред, че е отблъснала няколко украински атаки с дронове през нощта, предаде ДПА, като се позова на пост в "Телеграм" на руското министерство на отбраната.

Противовъздушната отбрана е прехванала и унищожила два дрона над Белгородска област в Русия, близо до границата, и още четири над Черно море, уточнява руското военно водомство.

ДПА отбелязва, че тази информация не може да бъде проверена чрез независими източници.

В събота, 24 февруари, Украйна отбелязва две години от началото на пълномащабната руска инвазия. 

В нощта срещу събота украинската армия атакува с дронове руския стоманодобивен завод "Новолипецк" в съвместна операция с военното разузнаване ГУР и службата за сигурност СВУ.

На втората годишнина от началото на войната, четирима западни лидери, сред които ротационният председател на Г-7 - италианският премиер Джорджа Мелони, пристигнаха в Киев, за да отправят оттам послание за съпричастност с Украйна, като заявиха, че й оказват подкрепа, докогато е необходимо.