Миряна Маркович - екслидер на движение Югославска левица и съпруга на бившия югославски президент Слободан Милошевич, заяви за вестник "Курир", че белградският лекар Никола Антич е отнел с измама апартамента на дъщеря й Мария.

Изданието посочва, че Мария Милошевич и Антич са сключили договор тя да му продаде апартамента си с площ 235 квадратни метра и част от парцела в квартал Дедине за 800 000 евро, но той така и не й платил.

Антич заложил в банка парцела, своя апартамент и този на Мария, за да получи кредит, но тъй като не плащал вноските си, всички заложени имоти били обявени за продажба с начална цена 2 милиона евро.

Маркович казва за "Курир", че семейството им много пъти е помагало на Антич, който бил приятел на дъщеря им повече от 30 години.

Миряна Маркович е обвинена в Сърбия за незаконно раздаване на държавни апартаменти през 2000 г. Процесът, който продължи над 15 години, приключи на 4 юни, а присъдата ще бъде произнесена на 27 юни. Обвиняемата е съдена задочно, тъй като живее в изгнание в Русия от 2003 г. През 2005 г. е издадена международна заповед за ареста й.