За 25 май в Украйна са насрочени президентски избори.

Руският президент е добавил, че предишната му заповед е била подразделенията да бъдат върнати на временните си места на дислокация, а днешната е те да бъдат прибрани в поделенията, където се намират постоянно, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".

Руските войници, които участваха в учения в граничещите с Украйна области, се придвижват към железопътните гари и летищата на път към местата на постоянната им дислокация, съобщи часове по-рано руското военно министерство.

„За няколко дни подразделенията демонтираха полевите лагери и учебно-материалната база и се приготвиха за придвижване към железопътни гари и летища, откъдето ще пътуват до местата на постоянната си дислокация”, се казва в съобщението на военното министерство.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби каза по-рано, че САЩ не са забелязали руските войски да се връщат в поделенията си. По думите му има още десетки хиляди руски войници по границата.

Представител на НАТО, цитиран от Франс прес и БТА, заяви, че Алиансът не е установил промяна по украинско-руската граница. По изчисления на НАТО Русия е разположила 40 000 военни по границата.

Руските войски са отстъпили на най-малко 10 километра от границата с Украйна, съобщиха вчера украинските гранични служби. Връщането на подразделенията въоръжените сили на Русия към постоянните им бази вече е започнало и ще отнеме няколко дни, заявиха от руското министерство на отбраната.

Джон Кърби заяви също така, че американският крайцер "Вела гълф" ще влезе в Черно море по-късно тази седмица като част от предприеманите от САЩ военни ходове, целящи да уверят европейските съюзници в американския ангажимент към сигурността им на фона на напрежението във връзка с Украйна, отбелязва АП.