Британската полиция започна мащабно издирване, след като три жени - съпругата и дъщерите на коментатора на конни надбягвания в "Би Би Си" (BBC) Джон Хънт, бяха убити в градче край Лондон. Заподозрян за престъплението е 26-годишният Кайл Клифорд, за когото се предполага, че е въоръжен с арбалет, предаде Ройтерс. В издирването на мъжа участват въоръжени полицейски и специализирани екипи.

Снимки от мястото на убийството ВИЖТЕ ТУК >>>

Трите жени - на 25, 28 и 61 г., били открити снощи в тежко състояние в къща в Ашлин Клоуз, в Бъши, северозападно от Лондон, съобщи полицията. Службата за спешна медицинска помощ получила сигнал около 19:00 часа местно време. Полиция и медици са реагирали веднага и са се опитали да спасят жените, но и трите са били обявени за мъртви на място.

Полицията не потвърди дали лондончанинът Клифорд е бил свързан с жените. От Би Би Си потвърдиха, че жертвите са Карол Хънт, съпруга на коментатора Джон Хънт, и двете им дъщери.

Старши детектив Роб Хол от службата за разследване на тежки престъпления в Бедфордшиър, Кеймбриджшиър и Хартфордшиър заяви, че се предполага, че Клифорд се намира в Лондон или в съседното графство Хартфордшиър. Детектив Хол допълни, че е възможно Клифорд "все още да има у себе си оръжие". Хол предупреди хората да не приближават до него, а вместо това да сигнализират в полицията, предаде БТА. 

Издирваният Кайл Клифорд

Снимка: БТА/АП, Jacob King

Предишното правителство планираше промени в закона за притежание на арбалети, след като на Коледа 2021 г. мъж се опита да извърши покушение срещу покойната кралица Елизабет II. Към момента няма закони, изискващи разрешително за притежание на арбалет, но се смята за незаконно носенето на арбалет на публично място, посочва Ройтерс.