Синоптиците отправят ново предупреждение за очаквани бури в Гърция. Всеки, който реши да почива на гръцкото море, е добре да се съобрази с метеорологичната обстановка, подчертават те. На някои места на Халкидики все още няма ток и топла вода след опустошителната буря, която отне живота на 7 души и рани десетки. 

Заради локални аварии на някои места все още няма електроенергия. Туристите в Неа Потидеа вече са на плажа. Българско семейство преживя бурята и остана в курорта, съобщава bTV. Няколко дни са били без вода и ток. Разказват, че е било трудно и се наложило да се къпят в морето.  

Във връзка с предупрежденията за възможни нови бури през почивните дни в Гърция, Министерството на външните работи съветва българските граждани, намиращи се на територията на страната или планиращи пътуване в южната ни съседка, да следят метеорологичните прогнози и да се информират за актуалната обстановка. Българите, с имоти на Халкидики, също имат право на обезщетение По информация на генералното ни консулство в Солун нашите сънародници, адресно регистрирани и притежаващи недвижимо имущество в Халкидики, които са претърпели щети в следствие на природното бедствие от 10 юли, могат да посетят съответните общини и да подадат искане за обезщетение.