Президентът Доналд Тръмп, който е бивша звезда от реалити шоу и има склонност към театралните жестове, е показал на Ким Чен-ун и членовете на севернокорейската делегация видеоклип, посветен на историческата среща в Сингапур, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Вижте снимки от срещата >>>

На пресконференцията си Тръмп каза, че клипът, наподобяващ трейлър на филм, е бил за "двама мъже, двама лидери, една съдба" и за възможностите, които ще се появят след премахването на ядрения арсенал на Северна Корея. По думите на президента поръчаното от него филмче показва бойни самолети и оръдия, а глас зад кадър на корейски и английски внушава, че "днес може да започне нов свят, свят на нашето приятелство, уважение и добра воля".

Тръмп използвал айпад, за да покаже клипа на Ким в края на срещата им и той го харесал. Харесали го и още неколцина членове на делегацията от Пхенян. Четириминутният клип бе прожектиран на големи монитори преди пресконференцията, отбелязват агенциите.

Видеото показва показва усмихнатите Тръмп и Ким, а после монтаж от изображения на бебета и автомобилни заводи - намек за благоденствието, което чака севернокорейците, ако се откажат от ядрения си арсенал. За илюстрация към главната теза са показани и балистични ракети, коите се движат назад и се прибират в силозите.

"Миналото не трябва да е бъдеще", произнася гласът зад кадър при вида на демилитаризираната зона по 38-ия паралел, която разделя двете корейски държави след края на войната 1950-1953 г.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА