Товарен влак дерайлира в Русия в следствие на задействане на взривно устройство, предадоха световните агенции. Инцидентът е станал в руската Брянска област, по границата с Украйна.

Взривното устройство е повредило железопътната линия. Локомотивът и няколко вагона на товарния влак са дерайлирали, заяви губернаторът на областта Александър Богомаз. Неидентифицирано взривно устройство е избухнало близо до гара Снежетская. Няма жертви, написа Богомаз в Телеграм.

"Днес в 19:47 ч. на неелектрифицирания еднорелсов участък Снежетская - Белие Берег в Брянска област, поради незаконна намеса в работата на железопътния транспорт, дерайлираха локомотив и около 20 вагона на товарен влак", съобщиха от руските железници, цитирани от ТАСС.  Влакът е бил със 70 вагона. Инцидентът не е предизвикал пожар.

На място работят противопожарни екипи на града, изпратени са и два спасителни влака. В руските железници е създаден оперативен щаб за координиране на работата по отстраняване на последствията от дерайлирането, допълват от руските железници.

Според телеграм канала Baza съобщава, че е имало три взрива по време на преминаване на товарния влак.

От преобърналите се вагони е имало разлив, вероятно на сяра и селитра. Служители на Министерството на извънредните ситуации охлаждат падналите вагони и разлетите вещества, съобщава още Baza.

Това е втори подобен инцидент през тази седмица в Брянска област. При подобен взрив вчера дерайлира товарен беларуски влак и после се стигна до пожар. Министерството на транспорта на Беларус заяви, че влакът със 78 вагона е пътувал от гара Гомел за Брянск, никой не е пострадал от локомотивния състав.