Това съобщиха днес Ройтерс и БТА.

"Всички наши сметки са блокирани във Великобритания. Всичките ни сметки. "Решението не може да бъде обжалвано". Да живее свободата на словото!", написа Симонян в една от социалните мрежи.

Този ход вероятно ще създаде затруднения за телевизията, която често кани гости, критикуващи Запада, и представя кремълската гледна точка, да функционира във Великобритания.

Симонян каза, че не знае какво стои зад решението, но сподели в новинарския портал РБК своята „единствена теория“: това е част от британския пакет санкции против Русия.

RT ще търси начини да продължи работата си, заяви по-късно днес пред ТАСС Маргарита Симонян.

"Очевидно е, че това решение е абсолютно политическо. Никога не е имало никакви претенции от страна на финансовите регулатори, на банката или на който и да е друг, който има отношение към финансовите, икономическите и стопанските въпроси. Нашата дейност е чиста, прозрачна, понятна и ясна", каза тя.

"Към нас обаче винаги е имало много претенции от рода на: "Защо разказвате на всички, че в Алепо (терористичната групировка) "Ан Нусра" бомбардира жилищни квартали и там загиват деца. Това не трябва да се разказва на всички, то не се вписва в нашето повествование". Ето заради това се опитват да ни притиснат и да ни закрият, да не ни дадат възможност да работим, но ние въпреки това ще работим, ще търсим други начини", посочи главната редакторка на RT.

"Напускайки ЕС, Лондон остави в Европа своите задължения към свободата на словото. Както се казва - в новия живот без вредни навици", написа във Фейсбук говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.

Британският външен министър Борис Джонсън вбеси миналата седмица Русия, като призова сънародниците си да отидат да протестират пред руското посолство заради въздушните удари на Русия в сирийския град Алепо.

Медийният регулатор на острова е вземал в миналото решения в ущърб на "Раша тудей", заради серия от предавания за Сирия и Украйна, сметнати за пристрастни, подвеждащи и нарушаващи британския кодекс за радио-телевизионните програми.

Руското правителство обвини британската банка "Барклис" в налагане на цензура миналата година, след като финансовата институция закри сметки на държавната новинарска агенция "Россия сегодня". Директорът на агенцията Дмитрий Кисельов е в списъка със санкции на ЕС, свързани с руските действия в Украйна.