Водещият Улф Блицър каза, че въпреки обидите, "дори и най-гласовитите критици не могат да накарат фактите да мълчат", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Откакто е президент, Тръмп постоянно обвинява Си Ен Ен, че предава "фалшиви новини". В уикенда след Деня на благодарността той се нахвърли върху Си Ен Ен Интернешънъл, като написа в Туитър, че телевизията лъже и представя зле Съединените щати в света. Той отправи нападки срещу телевизията и вчера, отново в Туитър: "Трябва да направим състезание коя от телевизиите, включително Си Ен Ен, но без Фокс, е най-безчестна, корупмирана и/ или изопачава политическото отразяване на любимия ви президент (аз). Всички те са калпави. Победителят да получи ТРОФЕЙ ЗА ФАЛШИВИ НОВИНИ!"

Тръмп предложи да има ”трофей за фалшиви новини” >>

В предаването "В понеделник следобед" Блицър каза, че репортерите на телевизията излагат живота си на опасност всеки ден в най-рисковите места по света. Той излъчи четириминутен видеозапис с откъси от репортажи на Си Ен Ен от Ирак, Сирия, Афганистан, Пуерто Рико, Северна Корея и Бангладеш, озвучен от грохот на бомби и изстрели.

"Си Ен Ен и Си Ен Ен Интернешънъл не са спонсорирани от никоя държава, самодържец или политическа организация. Въпреки постоянните критики на президента, ние неотклонно изпълняваме мисията си - свободни и независими, какъвто трябва да е печатът", каза водещият.

След съботния туит на Тръмп за Си Ен Ен интернешънъл, Си Ен Ен отвърна в Туитър, че "не е работа на Си Ен Ен да представя САЩ по света. Това е ваша работа. Наша работа е да съобщаваме новините".